Vardagen

Nattugglan

Att jag är en nattuggla är väl känt. Det är då min briljans peakar. När Baby Ice kom så fick jag dock ställa om och korta ner de härliga kvällarna. Tyckte aldrig det var så jobbigt att amma honom på natten (men så vaknade han bara en gång per natt) för jag är så dålig på att sova på natten. Jag är fantastisk på att sova under dagen och sover ofta middag med Baby Ice under dagen. Har hört om mammor så fixar och trixar när barnen sover men gud, varför inte unna sig bland det bästa som finns: sömn.

Kanske är det därför den omtalade tröttheten som småbarnsförälder pratar om inte slagit till? Jag sover liksom. Behöver inte så mycket sömn men behöver bra sömn. Allt har verkligen funkar då bra. Tills nu. Jag har helt vänt på dygnet. Inser att jag måste vända tillbaks men tycker samtidigt att det är så himla mysigt att vara vaken efter midnatt. Förvisso ligger jag i sängen och låtsas åtminstone försöka sova så får inget gjort men hade gärna slagit upp datorn och skriva, läsa tidningar på paddan, kalla till styrelsemöte, leta jacka, måla en hylla och ja, kanske dra igång någon ny förening.

Tankarna går också på högvarv. Allt från Covid och sticklingar till min son och sysselsättning. Trött är jag inte. Kan man vara en nattuggla och mamma till en liten människa på sex månader? Hypotetiskt alltså. Eventuellt skulle det kunna vara så att jag inte varit den piggaste de senaste dagarna. Tror mest det hänger ihop med den där förkylningen som aldrig tog slut och den dåliga sömnen som jag fick. Att vara uppe halva natten just nu är lite för mycket så tätt inpå.

Nä, kanske ska slå på Baby Ices avslappningsmusik. Den är ganska hardcore när det kommer till att göra en sömnig.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.