Vardagen

Helgen och vaccin

Var så pepp på helgen så det är ju typiskt att det känns som den försvann innan den ens hann börja. Vi lyckade klämma in en heldag i Amsterdam där vi träffade min Bryssel-kompis Lina som nu ska flytta till Sverige efter åtta år här. Det blir första gången på länge hon bor i Sverige. Tror många har omprioriterat vad dom vill och hur dom vill jobba under det här året som varit. Samma gäller många företag tror jag. Linas mamma har haft Covid två gånger varav en gång efter sin andra spruta. Hon har klarat sig och håller på att repa sig men shit vilken resa och vad fruktansvärt att behöva vara med om det. Både som patient och närstående. Jag fick ont i hjärtat av att höra om andra gången. Så skönt för alla att dom nu kommer vara närmare.

På eftermiddagen åkte vi in och graverade våra vigselringar. Jag ville typ skriva något kul i Iceys såsom ”put me back on muppet” men valde något mer romantiskt. En mening som summerar hur jag ser på förhållanden som varar. En mening som är min utmaning men ett aktivt val jag jobbar med. I hans ring står det numera ”I choose you every day”.

På söndagen kom värmen tillbaks så vi höll oss mest inne och började packa lite samt fixa admin. Idag har jag fortsatt och är nu inne i ett Tradera och Blocket race. Notera att jag säljer, inte köper!

Annars har jag idag klippt av sisådär 10kg hår vilket var underbart härligt. Jag har även tagit min andra vaccinspruta mot Covid. Jag önskar att jag denna gång var en sådan där som inte var lite rädd och orolig. Men med min dödsångest som jag kämpat med på sistone så är så inte fallet. Jag var lite rädd fast mest första gången. Denna gången har jag ställt in mig mer på feber än döden och det känns betydligt mer hanterbart. Dessutom försöker jag tänka att det är inte bara för min skull jag tar det utan det är för allas. Alternativet har vi ju levt med (i) i över ett år och även om jag vant mig så är det ju inte så himla kul som det var innan viruset dök upp. Det var många fler i vaccinationshallen denna gång och jag är glad att Nederländerna äntligen fått igång vaccinationerna. Icey tar sin första nästa vecka och sedan andra när vi kommer hem igen. Innan jag tog min första så kollade jag förresten med min läkare, barnmorska, amningskonsult och min släkting som är barnhälsovårdsöverläkare om huruvida jag kunde amma eller inte efteråt. Samtliga var överens om att det gick bra. Så det har jag fortsatt med. Fast jag har också bestämt att jag vill sluta inom en månad, känner mig väldigt klar med det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.