Vardagen

Sommarens första måndag

Precis innan juni slog den till, den efterlängtade sommaren. För oss innebär det att vi snart packar ihop och beger oss till Sverige i några månader. Icey tar ut delar av sin semester och alla sina fem veckor av pappaledighet.

Så bakom kulisserna här så är det lite febrilt. Det är en del som ska göras innan vi åker. Baby Ices isländska pass ska i alla fall vara på väg. Vi tänkte först ansöka om ett svenskt fast vi kom inte så långt. För cirka sex veckor ansökte vi om samordningsnummer men vi har inte fått det än. Förstår inte riktigt att det tar så lång tid eller varför man inte kan ansöka om pass i samband med att man ansöker om samordningsnummer. När man fått ett nummer måste man ansöka om pass och förr så gjorde man det samtidigt så förstår inte den nya logiken. Ambassaden i Nederländerna har dessutom begränsade öppentider under pandemin så allt tar verkligen lång tid. Att fixa isländskt har gått på mindre än två veckor från det att vi bokade tid till att vi får det. Ja, om inte posten krånglar till det nu.

Idag ska vi till sjukhuset idag och kolla hans höfter vilket är rutin här. Sedan har vi fått flytta fram hans tre månaderskontroll och några vaccinationer för att hinna med det innan vi åker. Apropå vaccinationer så får jag min andra spruta mot Covid-19 nästa vecka. Annars så har vi mest sysslat med dopförberedelser och ja, jag har ju som bekant knarkat Tradera helt osunt. Har inte köpt något på flera dagar nu så kanske kanske är jag fri. Undviker att gå in på appen men nu när jag skriver om det så blev jag plötsligt väldigt nyfiken på vad jag kan ha missat. Ska denna missbrukaren vara helt ärlig så var jag faktiskt och hämtade en massa second hand kläder till Baby Ice i lördags. Det är väl okej att ersätta en app med en annan? Nu blir det måndagsdans och lite gardrobsrensingar för stora och små.

0

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.