Barn

Att bli mamma

Idag är det min första (svenska) morsdag och det känns jättemärkligt. Att jag är mamma liksom. Känner mig inte alls som en mamma.

Att bli mamma har inte alls varit något självklart. Inte på det sättet att det varit svårt eller varit en kamp utan mer att viljan har egentligen aldrig funnits där. Min klocka klickar inte alls och jag tror någonstans att jag hade klarat mig fint utan barn till äldre dagar. Att skaffa barn på äldre dagar, alltså sisådär kring 70, är kanske inte att rekommendera så det blev barn tidigare.

Det kändes trots avsaknad av barnlängtan ganska naturligt, inte alls så där överväldigande. Jag är inte en mamma som ligger och tittar på mitt barn i flera timmar. Däremot är jag en mamma som känner ett enormt ansvar för min son. Just nu, kanske mer ansvar än kärlek. En av anledningarna till att det inte känns så överväldigande tror jag beror på att jag ju ändå varit gravid i så sådär nio månader. Känslan och tankarna om att vara mamma har liksom gradvis smugit sig på. Det var ju inte en shock att det kom ett barn i mars om vi säger så haha.

Jag tror att det bästa med att vara mamma ligger framför mig. Att få se Baby Ice växa upp, att få visa honom världen och samtidigt få se världen genom hans ögon, att följa honom längs livets krokiga vägar utan att stå i vägen och utan att ge honom en fullständiga karta. Jag talar ofta om för honom att jag alltid finns här. Att jag har honom och att han inte behöver vara rädd. Han påminns om att vara modig, nyfiken och stå upp för vad han tycker är rätt. Att ha värderingar och principer men att alltid vara empatisk. Vet inte hur mycket han förstår. Han verkar gladare när vi går igenom hur olika djur låter. Tänker att tills nästa mors dag så kanske det har sjunkit in.

Att uppfostra barn känns som ett enormt stort, ansvarsfullt och ärofyllt uppdrag. Och jag ska verkligen gör allt jag kan för att Baby Ice ska bli en vettig gentleman med fina värderingar och moderna principer. Längtar efter att få lära känna honom ännu mer.

0

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.