Barn,  Gravidtankar

Klar med livet som patient

Idag fick både Baby Ice och jag komma hem. Det var lite känslosamt att lämna sjukhuset och alla som tagit så väl hand om oss. Kände en enorm tacksamhetsskuld. Man får egentligen inte en tillägnad läkare men vår läkare har ju sett till att vi får träffa henne så mycket som möjligt och hon har kommit och tittat till oss lite då och då för att hon bryr sig. Hon fixade också så att min efterkontroll är med henne och jag funderar redan nu på vad vi ska ge henne som tack. Till avdelningen gav vi en stor påse svenskt godis som tack.

Det är obeskrivligt skönt att vara hemma men det är också typ en chock. Spänningar, rädsla och oro som legat patent under sjukhusvistelsen har alla kommit upp till ytan. Det har varit vidrigt att vara ensam om nätterna och jag är liksom på något sätt fortfarande rädd över att inte kunna få vara hemma med min man. Samtidigt som jag ironiskt nog bara vill ha lite tid för mig själv. Få samla mig lite. Tänka igenom allt. Så det blev inte alls bra när vi bara hann vara hemma i en timma och 27 minuter innan vår kraamzorg ringde på dörren. Fuck. Jag pallar inte med mer folk som ska ta på mig, titta på mig, känna på mig. Nä, inte ens om de ska hjälpa mig.

Baby Ice måste matas var tredje timma, både genom att amma och ge ersättning. Detta för att stabilisera Baby Ice blodsocker så det känns lite pressat att få till det. Inatt sov jag knappt för jag var så orolig. Och har inte sovit under dagen eftersom den blev så stressig då vi var tvungen att införskaffa ganska mycket och registrera Baby Ice hos kommunen.

Egentligen vill jag avskeda dessa sjuksköterskor som invaderar min borg. Det märkte dom. Så dom stannade inte så himla länge. Men det var 100 frågor, kontroller av värden och snitt och allt annat som inte lämpar sig just nu. Jag bröt ihop när dom hade gått. Imorgon kommer dom mellan 8-16. Vi får se hur det känns. Min plan är att sova så mycket jag kan. Helst med min man bredvid mig.

Återkommer när jag är på benen.

0

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.