Gravidtankar,  TV

Shaman och att göra listor

Måndagen bara försvann. Jag är så himla trött så sover nästan alltid ett par timmar efter frukost. Denna måndag var inget undantag. Så dagen startade väl sådär vid 12:30 när jag åt de goda resterna från gårdagens middag.

Hade så mycket tankar, funderingar, idéer och känslor i huvudet idag så kände nästan att jag borde skriva en lista på det som känns viktigt att ta tag i. Ja, egentligen en lista på allt jag borde göra. På onsdag ska vi ju gå igenom min förlossningsplan så det kan ju vara bra att skriva den. Skulle ha gjort det idag men på eftermiddag mådde jag mest illa och var trött. Ju längre det pågick desto känsligare blev jag och tankarna spårade iväg och hamnade i om något är fel på barnet. Känns väldigt utsatt att bo långt från familj (och vänner) om vi får ett barn med funktionsnedsättning. Jag vet inget om hur det funkar här. Icey säger att vi inte kan oroa oss för allt utan vissa saker får vi ta som det kommer. Fan. Tycker det är mentalt jobbigt att inte ha koll.

Något helt annat man inte riktigt kan kontrollera nuförtiden är posten. Jag som alltid brukar skicka alla hjärtans dag kort funderar på att skippa det i år även om det verkligen är läge för att sprida kärlek. Julkorten som skickades från Sverige i god tid har fortfarande inte hittat hem till alla. Visst, det var jul men det är ingen hemlighet att det tar lite längre nu. Här i Nederländerna har posten och andra budfirmor massor att göra och har tagit in en hel del frilansare som hjälper att leverera paket. Även om det tar längre tid för privat personer som skickar så kan du utan problem beställa varor med leverans nästa dag. Älskar när logistiken är snabb och modern. Men vanlig brev- och pakethantering går desto långsammare.

Dagens tips annars är Bling Empire på Netflix där man får följa rika asiater i LA. Jag ville mest se avsnittet med Shaman Durek men det var en bit dit. Jag är helt fascinerad av honom. Fattar typ inget men kan inte låta bli att undra om shamanism är på riktigt. Och är det vettigt att ta $1000 för en spirituell hälsokontroll? Känns inte själsligt rätt. För att inte tala om hela hans team och kravet på sekretessavtal? Allt jag inte riktigt förstår blir jag lite besatt av. Jag kom till slut till avsnittet av Bling Empire där shamanen är med men blev inte mycket klokare. Kul serie ändå om man är en sådan som gillar E Entertainment och HAYU dokusåpor. Även kul att döpa sin dotter Jadore efter vad jag gissar är från Dior.

Nu är klockan 02:39 och jag har varit vaken i lite mer än en timma. Vi gick och lade oss vid elva för jag mådde inte så bra. Då vaknar man tydligen efter två timmar och är superpigg…och hungrig. Får kanske gå upp och äta något och försöka somna om. Eller om jag ska börja med det där förlossningsbrevet? Eller, så skriver jag en lista på allt jag måste göra denna vecka så jag har en plan när jag vaknar igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.