Gravidtankar

Fortsättning in på sista etappen

Triss i julklappar från Island.

Mellandagarna alltså, sådan härlig tillvaro. Glädjen av att ha fått fina julklappar och att Zoom gjorde det möjligt att ha julklappsöppning med mina föräldrar känns fint. Nu är det lugnt tempo, hockey och fotboll på TV, en bra bok, korta promenader och god mat som gäller. Så ser i alla fall mina dagar ut. Har inte så stor matlust men brukar kunna äta middagar i alla fall. Promenaderna har blivit kortare då jag eventuellt lekt och burit med min systerdotter för mycket så jag fått ont i sidan på magen. Det är hanterbart på dagen men på kvällen gör det svinont.

Nu är jag i alla fall inne på tredje trimestern i denna graviditet. Hittills har ju allt gått smidigt men det känns som det går nerför nu… Mest för att det är mentalt jobbigt att känns sist begränsad och ha ont. Det jobbigaste sakerna med att vara gravid tycker jag har varit att dricka tillräckligt med vatten, tröttheten och huvudvärkarna. Tröttheten mest för att det påminner mycket om tröttheten som man lider av när sköldkörteln underproducerar. Det har varit lite skrämmande men samtidigt har läkarna aldrig haft sådan koll på mina nivåer som nu. Det har kanske varit det allra bästa med att vara gravid. Är överlag fantastiskt nöjd över mitt team på Erasmus sjukhus i Rotterdam. Dom har varit så snälla, tålmodiga och verkligen talat sakligt men inte dömande. Jag är fortfarande lite orolig att något ska gå fel men jag hoppas verkligen med hela mitt hjärta att det föds en levande och frisk bebis. Det ska bli så skönt när den dagen har passerat och jag kan slappna av. Och äta sushi!

Nu ska jag lägga en beställning hos Estelle & Thild som just nu har 30% rabatt. Sedan ska jag se sista avsnittet av Quiz och läsa lite igen. Happy och Alex gick med på en årsresumé (så kul!) och som de planeringsfreak som dom är så är dom säkert redan klara. Jag har förvisso funderat på det sedan i somras men ska ta tag i det imorgon. Svaren kommer som alltid på självaste nyårsafton.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.