Recept

Bananscones

God afton! Idag flög förbi, kanske beror på att jag var sjukt trött. Vaknade 06:00 men somnande vid 9 av trötthet och trötta ben. Vaknade 13:00 igen och då försvinner ju dagen rätt fort haha! Har nu lovat Icey att jag inte ska gå på några två timmars promenader längre.

Jag tror förresten att det finns två sorters människor, de som är som Icey och äter bananer men inte gillar dom varma och de som är som mig som bara äter bananer om de är i något bakverk. Jag älskar bananbröd, pajer med banan, bananpankaka och nu även bananscones. Hittade detta recept men 8 scones när bara jag äter scones och bakade bananer var lite mycket så jag gjorde halva satsen och skippade ägget. Det gick finfint. Så goda blev dom. Fantastiskt för oss som älskar scones och varma bananer.

Ingredienser:

 • 40 gram rumstempererat smör
 • 3 dl vetemjöl
 • 1,5 tsk bakpulver (3 tsk bikarbonat)
 • 1 banan
 • 1 krm salt
 • 1 dl mjölk

Gör så här:

 1. Sätt ugnen på 250 grader.
 2. Blanda mjöl, salt och bakpulver.
 3. Tillsätt smör i småkuber och finfördela i mjölblandningen.
 4. Tillsätt mosade bananer och mjölk. Knåda till en kladdig deg.
 5. Fördela degen i fyra bullar på en plåt med smörpapper.
 6. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.