Gravidtankar

Uppdatering om lilla apan

Bild: Unsplash

Glömde en viktig grej igår! Var så fokuserade på huruvida hjärtat slog inne hos bebisen eller inte så jag glömde helt kolla på ordentligt på ultraljudet igår. Jag såg faktiskt inget annat än hjärtat. Kunde inte urskilja en bebis där på skärmen och trodde det berodde på tåliga ögon. Hjärtat rörde sig så det var lätt att se.

Sent igår så kom jag på att Baby Ice såg ut som en apa på senaste ultraljudet. Och jo då, jag har googlat om någon fött en neandertalmänniska på senaste tiden samt vad sannolikheten är att man bär på DNA från dåtiden. Som adopterad så är ju mina gener och DNA historia lite av ett mysterium så inte vet jag vad jag bär på. Googlar inte sjukdomar eller gravidbesvär men detta tyckte jag ändå var okej att googla haha. Hur som haver så frågade jag lite försiktigt Icey igår kväll om han såg bebisen på ultraljudet och han sa att det hade han gjort. Han konstaterade att jag nog inte såg något för jag hade ju inte mina glasögon (duh! Hur kunde jag glömma det?). Jag frågade då om bebisen såg ut som en liten apa och glädjande nog såg Baby Ice ut som på tidigare ultraljud och såg inte alls ut som en apa. Puh! Så…nu kan jag ta tag i denna vecka. Fast apor är ganska söta dom med, så länge hjärtat slår.

Har bestämt att detta ska bli en bra vecka. Ingen huvudvärk, inga tidiga morgnar och inga magsmärtor. Vaknade förvisso kl 06:04 men det är klart bättre än kl 04:00. Jag måste nog också börja acceptera att jag som aldrig lidit av sömnbrist och gillar sena nätter måste skärpa mig lite. Kanske måste jag också börja med mellanmål, är så himla hungrig hela tiden. Jag behöver plötsligt sömn och sovrutiner. Ingen idé att kämpa emot, det blir mycket bättre och enklare att bara gilla läget.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.