Sjukdomar,  Sverige

Sommarförkylningen

Sommardagar i Sverige ändå!
Fin båttur men kanske inte det smartaste när man är sjuk?
Sista promenaden innan förkylningen

Semestern flöt på bra tycker jag ändå. Vi åkte till Skåne på dop, åkte ut och badade på västkusten och hade kusinträff men sen sa det stopp. Jag fick en sommarförkylning. Det var för nästan en vecka sedan och den sitter i än. Jag har gjort ett Corona test för att vara på den säkra sidan och för att hjälpa berörda att hålla koll på smittosiffrorna. Dock tror jag att det bara är en vanlig förkylning som kommer från gäster som hade för mycket AC på hotellet. Man får svar på testet efter 5-6 dagar så jag utgår ifrån att den enda anledning till att de görs är för spårning, överblick och statistik.

Brukade alltid få sommarförkylningar när jag var yngre och festade långt in på morgonen, sov tre timmar och åkte till sommarjobbet. Det var sällan hållbart men kul! Inte förkylningen då, den är lika hemsk som jag minns. Mycket värre än en höst eller vårförkylning. Tänker varje kväll att ni släpper den nog men varje morgon känner jag mig påkörd av en lastbil.

Denna förkylningen kom så himla olämpligt också. Eller försvann inte så fort. Vilket innebar att många gäster till vår sommargrillning stannade hemma. Helt förståeligt men så tråkigt att kanske inte hinna träffa alla. Jag har alltid tyckt att det lätt blir stressigt i Sverige under sommaren när man bor utomlands. Man ska träffa alla på så kort tid som möjligt så vi bestämde oss för att ha ett litet enkelt kalas så fick alla komma till oss. Från början skulle vi haft kräftskiva men Corona satte stopp för det. Grillfesten skulle varit lite mer extravagant men jag fungerade endast på smärtstillande så det blev något enkelt som Icey styrde upp. Glad ändå att vi fick till det även om jag inte mådde bra. Och att vädret höll!

Det i särklass jobbigaste med denna förkylning är att jag håller mig hemma. Inga besök hos föräldrarna, inga cafébesök, inga restauranger, inga loppisar, inga utflykter och inte ens ett snabbt besök i mataffären. Så jag hoppas innerligen att det släpper snart så jag kan återgå till den härliga sommaren i Sverige.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.