• Vardagen

  Tillgänglig avbrott

  Det har helt kört ihop sig här därav tystnaden. Baby Ice fick sina första vaccinationer i måndags och blev väldigt ledsen. Idag är lite bättre men det är också väldigt varmt 30°C+ och han gillar inte det. Han sover bara kortisar om vi inte är bredvid eller helst under honom. Samtidigt måste vi packa och tack och lov så började vi ju förra veckan i fall det skulle bli så här. Trots det än hel del kvar. Icey sover dåligt i värmen och har sjukt mycket att göra klart innan han kan ta ledigt. Han har också fått en hudinfektion så var tvungen att gå till läkaren. Imorgon ska han vaccineras och på fredag ska han ta Covid-test. Jag bollar dopförberedelser, Blocketförsäljning, (den där förbannade) passansökan och flyttlogistik. Det är med andra ord inte så mycket tid för att sitta ner och skiva. Ska bara ta mig till Sverige så blir bättre.

  Och ja, jag vet. Vi måste hitta något till den där tomma ytan till höger.

 • Livet

  Fotboll och livet

  I fredags var vi på grillmiddag hos Iceys kollega. Dom pratade om bland annat om hur synd dom tyckte om mig som varit gravid under pandemin och isoleringen. Hur dom kände sig hjälplösa. Visst, det var tufft men jag har å andra sidan inte varit gravid när det inte varit pandemi. Jag har ju knappt bott i Rotterdam under icke-pandemi omständigheter. Så jag vet inget annat. Det blev i alla fall middag utomhus med uppsnack om fotboll innan det var dags för EM invigningen inomhus framför TVn. Känner mig rätt säker på att det är i år Belgien tar hem det.

  Igår packade vi och turades om att ta hand om Baby Ice. Han är rätt vann vid sina rutiner som vi ruckade lite på under fredagskvällen. Det gick bra men hans sovschema under lördagen blev inte som vanligt när han inte ville vila. Han avskyr att vila på dagen så det alltid lite av en kamp. Mellan packning och tröstande så tittade vi på fotbolls EM. Först Wales-Schweiz (tycker vi Bale är snygg eller inte) och sedan Danmark-Finland. Matchen på parken som etsat sig fast. Jag står och bär Baby Ice, Icey diskar nere i köket och helt plötsligt kollapsar Eriksen. Jag tänker först att jag måste missat någon incident. Icey kommer upp med flaska åt Baby Ice och jag säger att en spelare bara kollapsade. Då börjar man inse att det är allvarligt. Och jag säger varför bryter dom inte matchen och sändningen. Mår så dåligt att jag lämnar TVn. Mår så dåligt att Baby Ice känner av det och blir jätteledsen.

  Jag kämpar från och till fortfarande en del med dödsångesten. Jag klarar inte av att bli påmind om hur skört och oförutsägbart livet är. Jag känner två unga män vars hjärtan bara slutat. En dog under natten och lämnade en liten dotter och en gravid fru. Den andra var Iceys kusin som dog en morgon när han gjorde sig i ordning för jobbet. Så jag vet att inte alla dör av ålder eller efter en tids sjukdom. Något pandemin också gjort kristallklart. Att se Eriksen kollapsa var helt chockartat och hemskt. Blev så illa till mods. Då är jag varken Danmark-supporter, Inter-supporter eller har någon som helst koppling till honom. Känner så med laget och hans familj och vänner.

  Älskar fotboll men det kändes så himla irrelevant. Belgien vann sin match, på bortaplan och allt, men bilderna från Parken är det enda som stannade med mig. Ytligare en påminnelse om döden men också om livet och hur det borde levas till fullo.

 • Barn,  Vardagen

  Palettblad & packningar

  Värmen fortsätter här vilket är härligt men Baby Ice tyckte det blev lite för varmt idag. Plus att han hade ont i magen så det blev mycket bärande idag. Har nog varit mycket bärande av bebis på sistone vilket känns av, i magen. Det är så lätt att glömma att man gjort en bukoperation tills det plötsligt gör väldigt ont. Har stundtals denna vecka varit förtvivlad över att min kropp gör så ont. Ryggen, höfterna och magen. Att börja träna känns inte som ett alternativ när promenaderna gör ont. Men jag kämpar på!

  Kämpar också med mina växter. Palettblad var ju lättare än jag trott att sköta om. Pelargonerna lite mer avancerade men nu har jag gett dom ny jord och borde kanske ge dom någon näring också om jag hittar det. Kväll blev dom i alla fall klara för sommarpensionat.

  Så nu återstår egentligen bara packningen. Så himla pepp på att åka men så himla omotiverad till att packa. Det är dessutom en vecka kvar och jag gillar ju att göra saker i sista minuten. Har packat till mini. Tar med våra 68 kläder också trots att han precis kommit in 62. Är det orimligt? Skulle vara så typiskt om vi lämnade det hemma och så växer han plötsligt i raketfart. Har köpt ett paket med engångs ”skötmattor”. Vet aldrig var vi kommer behöva byta på honom så kändes bra att ha något som vi bara kan slänga. Är det något annat smart man ska tänka på när man bilar med en tre månaders gammal bebis?

 • Vardagen

  Vaccintrött

  Ska inte kalla det en biverkning för jag tycker det låter så allvarligt. Det här är inget farligt men två effekter jag märkt efter att jag fått Pfizer covid vaccin är att jag bli lite trött andra dagen och mjölken sinar något. Så var det efter första sprutan och så var det igår. Fick sova middag för jag blev så trött och Baby Ice fick extra ersättning.

  Idag känns det bättre igen fast lite stressigt. Känns som det är mycket att fixa innan åker. Igår fick jag också nog och bestämde mig för att ringa Skatteverket för att kolla vad som hänt med Baby Ices samordningsnummer. Ehh, jo men ambassaden har inte skickat in ansökan. Så mailade dom lite argt igår men som ni vet så har dom inte öppet varje dag så jag får vänta på mitt svar. Så himla irriterande. Speciellt eftersom jag tror att pappersarbetet nu har gått ut så måste ansöka om nytt och det kommer inte hinna komma innan vi åker. Puh.

  Idag måste jag börja packa lite och fixa mina växter. På fredag checkar växterna in på ett pensionat över sommaren. Vi kommer vara borta i cirka två månader och vi känner inte någon om området så det känns snällare att ta växterna till Iceys kollega som får ta hand om dom.

  Först, frukost medan jag väntar på min läkaren som ska ringa. Har längtat efter det här samtalet så jag hoppas Baby Ice inte vaknar förrän efter samtalet.

 • Vardagen

  Helgen och vaccin

  Var så pepp på helgen så det är ju typiskt att det känns som den försvann innan den ens hann börja. Vi lyckade klämma in en heldag i Amsterdam där vi träffade min Bryssel-kompis Lina som nu ska flytta till Sverige efter åtta år här. Det blir första gången på länge hon bor i Sverige. Tror många har omprioriterat vad dom vill och hur dom vill jobba under det här året som varit. Samma gäller många företag tror jag. Linas mamma har haft Covid två gånger varav en gång efter sin andra spruta. Hon har klarat sig och håller på att repa sig men shit vilken resa och vad fruktansvärt att behöva vara med om det. Både som patient och närstående. Jag fick ont i hjärtat av att höra om andra gången. Så skönt för alla att dom nu kommer vara närmare.

  På eftermiddagen åkte vi in och graverade våra vigselringar. Jag ville typ skriva något kul i Iceys såsom ”put me back on muppet” men valde något mer romantiskt. En mening som summerar hur jag ser på förhållanden som varar. En mening som är min utmaning men ett aktivt val jag jobbar med. I hans ring står det numera ”I choose you every day”.

  På söndagen kom värmen tillbaks så vi höll oss mest inne och började packa lite samt fixa admin. Idag har jag fortsatt och är nu inne i ett Tradera och Blocket race. Notera att jag säljer, inte köper!

  Annars har jag idag klippt av sisådär 10kg hår vilket var underbart härligt. Jag har även tagit min andra vaccinspruta mot Covid. Jag önskar att jag denna gång var en sådan där som inte var lite rädd och orolig. Men med min dödsångest som jag kämpat med på sistone så är så inte fallet. Jag var lite rädd fast mest första gången. Denna gången har jag ställt in mig mer på feber än döden och det känns betydligt mer hanterbart. Dessutom försöker jag tänka att det är inte bara för min skull jag tar det utan det är för allas. Alternativet har vi ju levt med (i) i över ett år och även om jag vant mig så är det ju inte så himla kul som det var innan viruset dök upp. Det var många fler i vaccinationshallen denna gång och jag är glad att Nederländerna äntligen fått igång vaccinationerna. Icey tar sin första nästa vecka och sedan andra när vi kommer hem igen. Innan jag tog min första så kollade jag förresten med min läkare, barnmorska, amningskonsult och min släkting som är barnhälsovårdsöverläkare om huruvida jag kunde amma eller inte efteråt. Samtliga var överens om att det gick bra. Så det har jag fortsatt med. Fast jag har också bestämt att jag vill sluta inom en månad, känner mig väldigt klar med det.

 • Familj

  Fredagsglädjen

  Idag känns det faktiskt som fredag. Det är verkligen inte alltid jag får helgkänsla nuförtiden men idag så. Kanske är det för att Icey har jobbat klart och ligger och vilar med Baby Ice. En liten bebis som varit gnällig och hängig i dagar nu. Gör allt jag kan man ibland räcker det inte så det är skönt för både honom och mig att han nu får lite sömn.

  Ikväll ska vi skåla i rosé och fira att min bror fått jobb. Han jobbar inom hotellbranschen och huvudkontoret blev under pandemi tvunget att flytta utomlands. Han valde då att inte flytta med utan tog chansen (eller risken) att stanna i Sverige och hitta något. Det har ju på många sätt varit lite lyxigt för han och hans fästmö att både vara hemma när dom har en liten nyfödd. Dom får en lång sommar och sedan väntar en ny utmaning för honom och så småningom en flytt till västkusten. Jag är så stolt över honom som vågade säga nej och som vågade chansa så. Vi slöt alla upp bakom beslutet och sa att vi får hjälpas åt att lösa det om han inte skulle hitta något. Så pepp på hans nya jobb och glad för hans skull att han fortsätter inom hotellbranschen som han älskar. Extra glad att det är för en koncern som har en hel del schyssta hotell i sin portfolio.

  Imorgon åker vi in till Amsterdam så jag kan byta mitt armband på Cartier. Dom har förvisso inte den tjänsten just nu på grund av det där viruset men jag ska få ett nytt band och instruktioner på hur jag knyter. Kanske ska vi också äntligen gravera våra vigselringar. Det tar bara 5-7 dagar nu vilket innebär att vi hinner få dom tills innan vi åker. För idag kom äntligen Baby Ice pass så vi kommer kunna åka till Sverige som tänkt. Så jag ska även packa lite i helgen så det inte blir så förbannat stressigt.

  Nu ska jag däremot göra en potatissallad. Har haft sådan craving efter en krämig god potatissallad. Ska se vad jag kan tänkas hitta för bra recept.