Vardag

Katastrofmorgon (eller utmaningar som kräver reboot)

Först lite bakgrund…
Min älskade lilla bil har protesterat på sistone, den mår bra när jag kör fort (och det gör jag gärna) men när de måste stå i bilköer eller gå på tomgång vid rödljus så har den börjat klaga och motorn blir varm. Jag har dragit liknelser med mig själv och tänkt don efter person… men i en stad med bilköer och trafikljus blir det jobbigt att åka till och från jobbet när motorn riskerar att överhettas så jar hag försökt boka en tid på en verkstad. För mer än två veckor sen tog jag första kontakten och fick fråg om kylarvätska, med hjälp av T kollades det och jag återkopplade. De rekommenderade mig att köra bilen överhettad och sen ringa Fiat Assistans. Jag tyckte det var en direkt dålig idé så jag har försöka undvika att det ska hända och boka en tid via hemsidan. I onsdags fick jag nog och ringde, krävde en tid och lämnade bilen där igår morse innan jobbet.

Jag ringde upp dem igår eftermiddag och fick beskedet att de ska byta kylvätskepump och kamrem, så jag får tillbaks den tidigast på tisdag. Jippi! Med ett läkarbesök inbokat tidigit i morse behövde jag en hyrbil, något som leasingbolaget inte erbjöd så jag fixade en CircleK-bil för 259kr och brummade hem.
Så upp tidigt imorse, iväg mot läkaren tid 8:10 nästan framme ringer sköterskan och avbokar, läkaren har blivit sjuk (snacka om tragikomiskt) så jag åker via huset för att plocka upp mitt headset och inser att min husnyckel ligger i bilen på verkstan och T var på möte med skolan. Åker till bensinmacken och lämnar bilen, hoppar på en buss och hoppas komma på ett smidigt sätt till jobbet.

Vid ett byte i centrala stan åker “min” buss ifrån mig framför näsan. Jag får hoppa på en efterföljande buss och hoppas komma ikapp på det enda gemensamma hållplatsen och lyckas (med en hårsmån). Så jag åkte buss i 1,5timma utan att kunna lyssna på radio/spotify/ljudbok. Oh the joy!

Nu hoppas jag att exfrun kan vara så godhjärtat att köra sin egen bil i nästa vecka när T är på tjänsteresa i USA så att jag kan få låna hans bil. T dämpar nämligen sitt dåliga samvete när han byter och krpnglar dagar med exfrun genom att låna ut sin (tjänste)bil till henne för att underlätta såväl logistik som kostnader.


Väl på kontoret rebootade jag dagen med en stor kopp te!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.