vänner,  Vardagen

Ciara och Borås

Stormen Ciara kom såklart på besök hos oss på västkusten. Det var blåsigt men kanske inte riktigt storm blåsigt. Vindarna märktes lite extra idag på morgon när jag körde till flygplatsen i Göteborg för att vinka adjö till min föräldrar – som jag redan saknar.

Efter flygplatsen fortsatte jag mot Borås för ett efterlängtat besök hos min vän PH. Vi bokade in lunch men eftersom jag var tidig hade jag lite extra tid i stan. Alltså, Borås är en som himla trevlig stad. Jag hade ambitioner om att hinna med ett besök på Textilmuseet men såg sedan att det var stängt på måndagar. Typiskt för hade gärna sett Versace utställningen. Istället blev det sen frukost på Viskan och sedan ett kostsamt besök på Iittala outlet. Vi upptäckte förra veckan att vår Filippa K serie från Rörstrand har utgått så vi knep två tallrikar och skålar till. Två tekoppar från andra sorteringen av Swedish Grace fick åka med också.

Lunchen intogs traditionsmässigt på Raw Food Café. Det och Viskan är mina favoriter i Borås. Det blev en härlig lunch med lite catch trots att vi nästan hörs dagligen. Allt från homeopati till minikossor avhandlades. När jag kom hem var jag trött men fick världens godast middag; gårdags boeuf Bourgogne med sötpotatis. I bilresan hem hade jag konkluderad att jag vill försöka avstå gluten och laktos. Kanske inte alla månadens dagar men de flesta. För natten till idag drömde jag att jag tappat allt hår på toppen av huvudet och såg ut som en munk. Är det förresten därför de kallas munkar? Eller kom munkarna efter männen med munkfrisyen? Nu, mer sömn. Godnatt!