Girlytalk

Boktips: gruppen – Mary McCarthy

Den här boken har jag velat läsa så länge. Jag läste om den hos Sandra Beijer och kände att den boken den är något för mig!

Boken utspelar sig i New York på 1930-talet och är skriven på 60-talet. Den är något av en klassiker med många filmer och böcker om en grupp tjejer som efterföljare. I den här boken följer vi åtta kvinnor som vill bryta sig loss från normen. Inte vara hemmafruar utan leva ett eget liv med jobb och kärlek.

Jag läste inte ut den här boken. Den är cirka 420 sidor och efter drygt 150 sidor överla jag med nig själv och bestämde nig för att det här inte är en bok för mig.

Den är rörig med långa meningar och väldigt knapp styckeindelning. Jag hade svårt att få ett läsflyt. Själva handlingen är också ganska knapp. Det händer inte speciellt mycket. Och om språket ska vara tungt då behöver jag ha en bra historia att hänga upp mig på.

Här finns den om det ändå är någon som blir sugen och är mer uthållig än vad jag är.

Kommentarer inaktiverade för Boktips: gruppen – Mary McCarthy