Girlytalk

En flyttar hit och en flyttar dit

Att ha levt ett liv på många platser innebär att de människor man träffat också har levt så. Expats eller personer som tvingas flyttat för karriären eller bara har insett att det är spännande att byta miljön ibland.

Våra vanliga julfirar-vänner har flyttat från Danmark till Norge. Så glad för deras skull men samtidigt så var de “på vägen” till Sverige. Det ska dock bli kul att spendera tid i Norge men inte just nu.

Alldeles nyss ringde en vän från tiden i london. Han har flyttat vidare, vi har båda fått barn, tiden är knapp. Mellan oss är det också en stor tidsskillnad. Vi hörs för sällan. Men nu ringde han och vi fick tid i julstöket att prata. Politik, feminism, livet och familjen. Så härligt.

Jag är så stolt över alla relationer jag underhåller och alla jag har träffat men samtidigt idag när vännen ringde och jag kände att en löptur vore inte helt fel, tillsammans så som det var i London, då kände jag också ett stygn av sorg. Att livet är så all over the place och hur ska jag hinna träffa alla och hinna umgås med alla. Snart hoppar vi på tåget norrut. Då hinns det i alla fall med att träffa många.

Kommentarer inaktiverade för En flyttar hit och en flyttar dit