Girlytalk

Ute-utrustning

Att sporta ute, åka skidor eller springa är en sak. Men att vara ute är en annan. Lixom hänga, leka och fika. Här kommer mina bästa tips på utrustningen vi använder på höst och vinter:

På oss har vi i princip alltid ull. Nils har ett underställ från Lindex i ull som jag tycker är bra. Vi har båda två underställ i ull från polarn och pyret men tycker att de håller dåligt i formen. Däremot har Nils andralagers-ull därifrån. Det sätter vi oftast på när vi kommer fram dit vi ska hänga så att han behåller värmen.

Jag har ullunderställ från Kari traa, hutlöst dyrt men ofta på rea. Jag har andralagersull från Pierre Robert som var betydligt billigare och lite väl tunn i mina ögon. Jag har ofta fleecetröja med mig som jag sätter på mig när vi är framme.

Vantar från hestra och Nils har fantastiska vantar från ett annat svenskt märke. Ullstrumpor kan man hitta överallt och det rekommenderar jag starkt.

En bra termos är superviktig för att hålla det varma varmt. Vår termos använder vi för allt, både varmkorv och dryck. Burkar som är lätta att bära behöver vi fler i aluminium som också är täta. Annars använder vi glas och det blir ju supertungt. Den på bilden är några år gammal från lagerhaus.

Våra flaskor och minitermos från klean kanteen är ett av mina bästa köp någonsin. De använder vi oavsett om det är varmt eller kallt.

Tidigare hade vi emaljerade plåtmuggar men de funkar inte alls. Antingen är de supervarma och på vintern svalnar det varma för snabbt så nu har vi muggar i bambu med silikonring. De är från systrarna grene men finns säkert på andra ställen ockaå.

Vi packar allt i världens bästa ryggsäck.

Kommentarer inaktiverade för Ute-utrustning