Lista,  livet

Blä!

Känslan av grå november sörja hänger sig kvar in i december. Det finns ljusglimtar som har inkluderat familjehäng och vänner, men vardagen. Blä. Ja, det är inte en så munter blogg det här just nu, men varför är det så här? Ja,jag funderar på vad det beror på…

 1. Huvudvärk. Jag tror det beror på ett överintag av socker. Flera dagar i den här perioden av året är mitt energiintag till alldeles för stordel baserat på socker. Skumtomtar, pepparkakor, söt glögg och annat slisk.
 2. Vädret. Solen tittade fram i helgen, men att regn, vind och kyla hindrar mig från att gå ut. Eller ja, det sitter väl mest i mitt eget huvud.
 3. Sirap. Ja, det känns som jag går runt i sirap. Det händer ingenting i mitt liv. Jag får inte mensen, jag planerar inga roliga resor inom en snar framtid, det känns som att barnfrågan blir mer och mer abstrakt, liksom solen. På jobbet itererar frågorna och det känns inte så roligt längre.
 4. Pengar. Det känns som hur jag än gör så räcker inte pengarna till från och med mitten av månaden och fram till lön känns det som ett enda långt sparfokus. Jag vänder på minsta lilla utgift. Varför? Det är dyrt att skaffa barn själv.
 5. Snart mens… men allt var det innebär i form av PMS.

Okej, på plus sidan…

 1. Mina föräldrar kommer på besök imorgon och över helgen
 2. Julkonsert med Danny på söndag
 3. Snart Lucia, min favoritdag på månaden
 4. Ska skicka in en jobbansökan, till min chefs jobb…
 5. Jullov. Snart är det jullov.
 6. En fancy Nyårsmiddag är inbokat med härligt sällskap!