Girlytalk

Nils julklappar:

Läste någonstans att man kan ge varandra fyra saker: något personen vill ha, något personen behöver, något att läsa och något att ha på sig. Tycker detta känns genialt till barn. Jag tycker att det är viktigt att Nils lär sig att uppskatta olika slags presenter inte bara leksaker.

Så här kommer Nils fyra presenter. Först ut en bok!

Den känsliga igelkotten verkar vara en så fin bok om att man duger som man är. Att andra tycker saker om en eller vad man gör är nog oundvikligt att komma ifrån så det är något man måste lära sig att hantera. Böcker är också ett utmärkt verktyg för att utveckla språket och prata om känslor eller känsliga saker. Vi läser tillsammans varje dag.

som “lyxsaken” eller det Nils vill ha så kommer han få en brandbil från playmobile. Playmobile känns som om det håller länge både fysiskt och att leken kan utvecklas med samma leksak eller något som man köper till.

Kläderna vill jag ska vara färgglada och mjuka, uppmuntra till rörelse. Jag håller utkik hos villervalla. Så fin kvalité, håller färg och form trots otaliga tvättar och är generös i storleken. Det här mönstret tycker jag var juligt men julkläderna Nils fick förra året kan han fortfarande ha så… kanske ska satsa på ett annat mönster.

Och det han behöver blir ett par längdskidor med pjäxor. Kommer bli en hit! Hoppas på lite snö även här nere i stan så han kan åka runt runt på tomten.