Girlytalk

Boktips: Sophie kinsella – överraska mig

Sophie Kinsella är en favoritförfattare för mig. Hennes böcker kan få mig att skratta högt. Jag älskar hennes klyschiga och ofta helt hysteriska huvudpersoner. Dock är de ojämna i kvaliten och kan variera från gapskratt till riktig skit.

Överraska mig är riktigt rolig första halvan. När ett äkta par bestämmer sig för att överraska varandra och tar i på alla möjliga sätt. Ja men då skrattar jag gott.

Andra halvan blir nästan en deckare där frun försöker ta reda på vad hennes man har för sig egentligen. Den här delen är inte lika mycket skratt men absolut underhållande. Jag kan också känna att dessa två delar inte riktigt hör ihop. Men det här är verkligen en av hennes bättre böcker. Som jag skrattar hjärtligt åt. Och nog kan vi alla känna igen oss i att livet och förhållandet går på sparlåga ibland.

Boken är väldigt lättsam även om jag i slutet kände att jag nog missat några personer. Jag gillar också att även Kinsella har en liten feministisk/modern twist på den här boken. Mycket bra. Söker du avkopplande läsning på stranden är den här ett guldkorn.