Girlytalk

Boktips: ljuset vi inte ser – Anthony Doerr

Det känns som om mina boktips har varit lite deppiga på senaste, böckerna har lixom varit okej men inte så mycket mer. Den här boken däremot är fantastisk.

600 sidor krigsskildring som inte ens handlar om kriget. Fast den gör väl det i alla fall. Jag älskar den här typen av böcker eller språket i den. Det är en konst att ha med många gestaltande beskrivningar utan att tappa tempo och flyt i berättelsen. Den här boken görs levande genom ljud. Den ena huvudpersonen är blind och upplever världen genom ljud. Den andra huvudpersonen har en förkärlek för radio. Som också ger ljud. Den är så vacker. Tyckte att jag också la ett större fokus runt mig på ljud när jag läste boken och det var ljuvligt.

Visst kan man gråta till det här, krig är ju bara sorg, elände och förluster, men det är inget hulkgråt utan mer en tagg i hjärtat.

Boken finns här och jag rekommenderar den varmt och helhjärtat. En bra historia och ett magiskt språk.