Girlytalk

Mina tankar om barnkläder

Renovering shopaholics skrev ett inlägg om hur hon tänker när det gäller kläder till sin dotter, som jag tror är jämgammalt med mitt barn. Så mycket klokt skrev hon men jag ville ändå ge min syn på saken.

På många minimalistiska bloggar läser jag att “barn behöver mindre kläder än du tror” för mig är det tvärtom. Nils behöver mer kläder än jag tror och det förändras verkligen över årstiderna.

Som ute-bas har Nils skalbyxor och jacka, hittills har vi alltid köpt från polarn och pyret men begagnat. Tradera är min bästa vän när det kommer till begagnade skalkläder. Köpte nyss ett par skalbyxor för 109kr, fynd!

Så här såg Nils ut för drygt ett år sedan.

På vintern har Nils en fodrad skaloverall även den från polarn och pyret. Också köpta begagnat. Ullvantar, ullmössan, vindtätmössa och varma vantar från hestra är det som kompletterar vikter looken.

Bra ytterkläder är superviktigt för mig. De är ute mycket på dagis och vi gillar ju att vara ute, och att frysa är ju det värsta som finns gör humöret och upplevelsen.

Inne, eller vanliga kläder, kör vi ofta enfärgade byxor och en härligt färgglad tröja. Men jag har alla sorter. Jag köper alltid Nils kläder i set pga.. ja en dag kan han ha en outfit sedan är det mat, färg, klister, lera eller gu vet vad på kläderna.

Jag tycker att det är viktigt att Nils får ha alla färger och inte vara en liten vuxen i beigt och blått. Jag älskar mönster men då får de inte vara för galet. Gillar inte mönster med små hittepåfigurer.

På våren, som nu när vi packade för en resa till Sverige, blir det mer jeans som tål att lekas med ute. På vintern föredrar jag tights som ryms smidigt under overallen. Förra sommaren föredrog Nils att vara naken men jag ser gärna att han har shorts när vi är bland folk iaf…

begagnat är det bästa och jag ser gärna efter märken som polen och pyret eller villervalla. Geggamoja som också gör ekologiska kläder tycker jag har betydligt sämre kvalité. För nya kläder i budget föredrar jag Lindex.

Kommentarer inaktiverade för Mina tankar om barnkläder