Girlytalk

Sluta med engångsplast

Finns det något mer trendigt än att leva miljövänligt? Miljörörelsen är stor i Tyskland på ett sätt jag inte tror att den är i Sverige. Påverkansarbete på företag och politiker är stort. Flygskammen mindre. Ekologiskt är norm och det ploppar upp små ekobutiker med självplock överallt känns det som. Ni får komma ihåg att München är en väldigt rik stad med knappt någon arbetslöshet alls så det finns resurser att ta av hos befolkningen.

Jag har funderat över detta med att plastbanta och byta ut saker i plast mot annat i flera år och nu känner jag mig “klar”. Det son kunnat bytas ut utbytt. Jag köper automatiskt saker i andra material än plast. Men det som är svårt att göra sig av med för mig är, kanske den sämsta plasten, nämligen plastpåsar för förvaring av bröd och bär i frysen samt plastfolie.

Jag har läst att bröd kan förvaras i linne och att typ bivaxdukar kan användas istället för folie. Men jag är lite feg. Vill inte förstöra mat om det inte funkar. Ja har helt enkelt svårt att släppa taget om vanan. Har ni några tips här? Hur gör ni?

Kommentarer inaktiverade för Sluta med engångsplast