Girlytalk

Boktips: en äkta man – Dennis Lehane

Den här boken fick jag kämpa mig igenom. Den var inte alls bra.

En kvinna med olycklig uppväxt träffar en man som håller på med skumma affärer. Så är plotten.

Den här boken är lite drygt 400 sidor. Efter 250 sidor kommer man till själva händelsen. Innan dess handlar det om huvudpersonens barndom och saknade pappa vilket inte har något alla med själva händelsen att göra. Utan när huvudhändelsen börjar så försvinner bara bakgrunden och nämns aldrig mer.

Efter 250 sidor sker saker och ting ganska fort. Huvudpersonen förändras drastiskt och blir som en annan person. Vilket jag inte finner trovärdigt.

Helt ärligt så tycker jag att boken är ganska dåligt skriven med en stapplande dialog och mitt största problem med boken ör att jag inte alla gillar huvudpersonen. Jag har jättesvårt för kvinnliga huvudpersoner (ofta skrivna av män) som dricker alkohol för att döva känslor… kanske är det just att det inte blir trovärdigt när manliga författare beskriver kvinnors känsloliv? Eller att jag själv dricker alkohol väldigt sparsamt?

Jag gillade inte alls den här boken men för den som känner för att läsa den ändå finns den tex här.

Dennis Lehane har skrivit boken Patient 67 eller shutter island som filmen heter. Det är en fantastisk psykologisk thriller så vill ni lösa en spännande och bra bok av författaren läs den istället!