Girlytalk

Åka hem-dagen

Om några timmar är det dags att åka hem. Den här veckan har varit så grå och så lyxig. Jag älskar tid med Nils.

Känns som alltid vemodigt. En kall fläck i magen som sprider sig i kroppen. Men det känns också väldigt bra att ge mig sånna här veckor och stunder. Ibland tänker jag att jag är en svag person. Att jag inte orkar jobba heltid jämt med “bara” fem veckors semester. (Alltså jag vet hur priviligierad jag är med betald semester). Hur hittar man energi när man jobbar och barnet är på förskolan och allt jag vill göra på helgen är att vila så att jag orkar jobba igen på måndagen? Lite överdrivet och lite deppigt men ni förstår.

Jag tänker dock att jag skapar dessa veckor av semester lite då och då iom att jag jobbar. Ekonomiska möjligheter. Och energi. Skulle nog bli galen av att vara hemma och hitta på saker hela dagarna.

Nu åker vi iaf hem om några timmar till intensiva veckor på jobbet. Om exakt en månad ska en delrapport in. Och jag känner mig inte redo för det. Och så är det jul. Och jag skulle gärna hinna tapetsera också. Och summera året. Julfix.

Tiden springer iväg och snart är vi i Stockholm igen.

Kommentarer inaktiverade för Åka hem-dagen