Girlytalk

Hej då svenska tidningar!

Hej Sverige! Vad gör ni? Alltså allvarligt!

Jag läser svenska tidningar för det är ju hemma för mig. Att hålla mig ajour med det som händer i Sverige är superviktigt. Verkligen. Men nu orkar jag inte mer.

Förra sommaren var kall, minns ni? Det blåste nordan hela sommaren och jag hade aldrig något annat än långbyxor i Sverige. Den gångna sommaren var varmast sedan urminnestider, ja så var det. Och visst var det i lite varmaste laget? Men måste ni i varje nummer av era dagstidningar skriva om att privatpersoner ska sluta flyga eller äta vegetariskt eller vad det nu är som krävs för att rädda miljön.

I princip alla mina vänner går runt med En klump i magen och ångest över växthuseffekten. Alltså alla mina vänner i Sverige. Här och i andra utländska medier pratas det annorlunda.

Jag förnekar inte att alls växthuseffekten, tro mig, vi ser glaciärer som smälter och konstigt väder även här. Men det skrivs inte om det på samma vis som i Sverige. Jag orkar inte läsa mer. Om det. Nej.

Klart något måste göras, ja! Så jag undrar vad gör Sveriges regering åt att flyg ör så billigt? Varför höjs inte flygskatten om det är akut att få folk att sluta flyga? Varför subventioneras inte tåg om det är vad som är lämpligt att folk reser med? Varför blir det inte lättare att ta kollektivtrafik i mindre orter utan skärs ned även där så att bilberoendet ökar? Varför går inte EU ihop om vi ska välja tåg när vi reser i Europa? Lättare att boka (ni vet att SJ tog bort den möjligheten va?) och fler nattåg?

Vad gör kommunerna åt köttet? Varför serveras inte bara vegetarisk mat i kommunens verksamheter? (Förskola, skola, äldreomsorg) ja men klart det handlar om smak men är köttkonsumtionen akut så är det väl bara att strypa flödet. Eller hur tänker vi på de grönsaker som fraktas långt för att tillgodose proteinbehovet? Är det plus eller minus för miljön?

Jag fattar inte hur Sverige kan gå på att detta problem ska lösas på individnivå när så mycket annat i Sverige sker statligt? Klart alla ska göra allt och engagemang ör så klart viktigt och en förändring är nödvändig. Så, Sveriges regering, vad gör ni?!

Kommentarer inaktiverade för Hej då svenska tidningar!