Girlytalk

Boktips: vi är alla helt utom oss – Karen Joy Fowler

Så här står det bak på boken:

“Som barn pratade Rosemary oavbrutet. Så mycket att hennes pappa bad henne börja i historiens mitt varje gång hon ville berätta något. Nu har Rosemary börjat på universitetet och hon pratar inte längre oavbrutet. Minst av allt pratar hon om sin familj.

Hon växte upp med två syskon: Lowell och Fern. Båda djupt älskade och båda numera försvunna ur hennes liv. Någonting hände som lämnade familjen i spillror. Sedan dess är Lowell på flykt, deras en gång så levnadsglada mamma är en skugga av sitt forna jag och deras pappa likaså. Och Fern, Rosemarys älskade syster, vad hände med henne? Ingen av dem hade kunnat föreställa sig hur Ferns öde skulle påverka dem. Då, nu och för alltid.”

Jag förväntad mig någon form av deckare med en trasig familj i centrum efter att jag läst baksidan men det är något helt annat. Boken bygger på att man inte vet ploten så den är svår att recensera men det är en annorlunda bok som till en början fängslar men som sedan svalnar av. Jag gillade den första delen betydligt bättre och tyckte den spretade iväg och tappade den röda tråden och känslan i andra halvan.

Jag är inget jättefan av boken även fast den var bea och det beror nog till största del på att jag inte gillade huvudpersonen. Det är något i hennes jag-berättande som jag inte riktigt tycker om. Kan man säga att man inte klickar med en fiktiv karaktär så gjorde vi inte det.

Det är verkligen en annorlunda och välskriven bok så ge den en chans och se om du klickar med den, finns bland annat Här!