Girlytalk

Lite exotisk är jag allt

Ibland behöver jag representera min man. Typ vara med på event, middagar eller liknande. Ibland är det kul och ibland är det mindre kul.

Det stärker verkligen könsrollerna, kan jag känns, det är status att ha en fru som är all that. Snygg, homemaker, mamma, social osv. Inte så mycket intelligent eller ha ett eget liv. Tror aldrig jag fått frågan vad jag jobbar med utan alla antar att jag är hemmafru.

Samtidigt så är det roligt också. Att få bara vara ett skal. Jag behöver inte tänka så mycket.

Oftast får jag (vi) mycket frågor om att jag är svensk. Hur är det i Sverige? Hur träffades ni? Är det verkligen så som det sägs i sverige? Det tycker jag är roligt. Ibland är jag mer ambassadör för sverige än för V. Egentligen borde jag bli anställd som någon form av good Will-ambassadör för Sverige, jag får tom novembervädret att låta mysigt!

Andra saker jag brukar prata om är:

  • Min diabetes, jag får alltid frågor om den om folk ser min sensor eller spruta.
  • Mitt jobb, jag säger alltid att jag jobbar.
  • Vs papparoll, folk blir chockade både över att jag jobbar och att vi inte har så mycket hjälp med hem och barn.
  • Att v är händig.
  • Vs träning.
  • Rasism, i Tyskland är det väldigt mycket rasism och nazister på gatorna nu. Så obehagligt och Vs bransch är ganska engagerad i den frågan. Alltså mot rasism.
  • Hållbarlivsstil och minimalism, samma som ovan.
  • Jag undviker alltid att prata om jämställdhet och feminism för de är Vs bransch far behind.
  • Kommentarer inaktiverade för Lite exotisk är jag allt