Girlytalk

Gotland: blå lagunen och ”loppis”

Jag vaknade utvilade, matförgiftningen hade gett med sig och jag hade sovit såååå gott. Så vi packade matsäck och begav oss norrut på Gotland. Matsäck är verkligen ett nyckelord här för det är inte helt lätt att hitta fik eller lunchställen. På ett sätt irriterande och på ett annat sätt fint att det inte är så exploaterat. Än.

Vi körde mot blå lagunen vilket tog lite mindre än en timme från Visby. Den sista biten väg dit var som en spelväg, alla träd och buskar var vita av kalkdammet från vägarna.

Vi kan ha stannat för att köpa bullar vid själsö bageri på vägen, det kan va varit en liten omväg också men vad gör man inte för gott fika.

Vi badade precis vid parkeringen för där fanns det grunt vatten som passade oss. Det är inte långgrunt men det var inget problem för Nils att leka vid strandbrynet där han “simmade” runt i 45 minuter och lekte sopbil.

Det var otroligt varmt i vattnet. Skulle tippa att det var uppemot 30 grader, luften mätte 34. Vi kom dit vid kl 10 och efter det fylldes det på i rask takt och parkeringen tog slut. Det stod bilar längs med vägen men ett tips är nog att vara där tidigt.

Jag hade gärna tagit en promenad runt kalkbrottet men det var inte barnvänligt på det viset och dessutom blåste det och blåst gör mig förbannad. Så efter lunch och ännu ett dopp drog vi vidare.

Till loppisen “fint och fult”. Eller jag hade löst om den här loppisen och att dr gick agg göra fynd där även om det inte var billigt i loppis-bemärkelse. Jag blev besviken. Det var framförallt nyproduktion som såg gammalt ut, så där som det sett ut ett tag i alla svenska hem, och med pris därefter.

Blev kär i två fotöljer men de fick jag inte köpa för V. Ska se om han kan svetsa mig liknande… (kommer aldrig hända).

så Vi åkte åter mot Visby och åt middag på kapitelgården. Det var såååå gott och mysigt! Och det hade varit ännu mysigare om Nils hade ätit eller om det funnits någon “barnmat” på menyn Men servicen var på topp och de gjorde verkligen allt för att hitta något snabbt som föll Nils i smaken.

Han ät tre korvskivor från plocktallriken (redan borta på bilden) och fick utslag i hela ansiktet. Men gott var det!