Girlytalk

Ett jobbigt inlägg

Jag har länge känt att jag spenderar för mycket tid vid en skärm. Kanske mest för att det mesta, för att inte säga allt, jag gör är meningslöst. Visst jag älskar att blogga, men sedan läser jag bloggar och scrollar Instagram. Det är inte så givande att det behöver mycket tid. Det finns saker jag älskar och vill göra, behöver göra. Älskar att göra. Nils.

Så en dag på semestern klockade jag hur lång tid jag inte satt med mobilen. Jag var vaken 15 timmar den dagen. Och jag var utan min mobil, alltså surfade inte/använda den inte, i 6 timmar och 38 minuter.

Alltså jag skäms. Nio timmar satt jag med mobilen. Och slösade tid. Jag såg på klockan att det ofta går 30 min sen “måste” jag kolla. Som en inre klocka. Ett beroende.

Jag funderade länge på om jag vill publicera detta. För jag skäms. Helt klart. Och jag tänker på hur mycket tid med Nils jag missar och får ont i magen. Vad kommer han säga? Hur upplever han den här jävla telefonen.

Men nu finns det en tid att slå. Och jag har ett mål i huvudet. Återkopplar hur det går. Det är svårt nu. Att lägga undan telefonen men det är ljuvligt. Det är massa timmar att lägga på annat. Jag känner mig peppad.

Kommentarer inaktiverade för Ett jobbigt inlägg