Okategoriserade

Tågkaos

Jag ska bara beklaga mig lite. För ett par veckor sen, när min svägerska var här på besök så kom hon via tåg. Som tur var så kom hon på den västra sidan av Vänern ner, för den dagen stod tågtrafiken förbi Alingsås stilla på grund av elfel. Det var ju så klart varmt, och att sitta i en oventilerad tågkupé med minimala fönster kan ju lätt skapa panikkänslor. Eftersom det dessutom var elfel, kunde toaletterna inte användas… heja SJ!

Som sagt, vi hade tur och hennes nedresa gick smidigt. Hon skrev sitt prov och vi hängde på stan en eftermiddag och hade det supermysigt. Sen var det daga att åka hem… då passade de på att ha ett växelfel i Jonsered så tåget som C skulle med som skulle mer till Gbg och vända hade fastnat där. Inte ett ord om det på informationstavlorna, utan en liten schysst rad om att tåget skulle gå inom fem minuter. Trots att det varken hade spår eller ankomsttid… så där fortsatte SJ informera. När den kommunicerade avgångstiden passerats med 15-20 minuter angavs en ny avresetid, inom fem minuter men utan spårinformation. I två timmar höll SJ på så här!

Övriga tågbolag justerade avgångstider med 30-45 minuter så att passagerarna kunde gå bort i från den gassande solen på perrongen, men inte SJ. Varför håller de på så? Förstår de inte att det bara gör resenärerna än mer frustrerade?! Suck, till sist kom hon hem – men eftersom bussarna slutat gå fick hon åka taxi sista 8milen 🙂

Under tiden vi stod och väntade på att se skulle lösa de tekniska problemen i Jonsered, lyckades det uppstå problem såväl i Munkedal som i Lindome – Trafikverket har det verkligen inte lätt med sin infrastruktur just nu!