Recept,  tips

Pokébowl, den perfekta lunchlådan

Jag har dykt in i en matförälskelse, jag har ätit någon pokébowl som T gjort tidigare och de har varit goda, men kanske inte riktiga 10p. I söndags, på väg hem från Oslo, stannade jag och Miss J och åt en lunch med fantastiskt utsikt över en havsvik och ryggen mot en solvarm husvägg. Jag valde det som de kallade Regnbågs pokébowl som bestod av örtquinoa med groddar, myntamarinerade sojabönor, tunnstrimlad rödkål, syrad kålrot, rostad sötpotatis, björnbär, saltrostade frön och kikärtsaioli. Ja, ni läser ju själva – mina smaklökar hoppade och voltade av glädje.

Så jag gjorde som jag brukar när jag ätit något gott jag försöker kopiera själv. För en pokébowl är ju egentligen inget mindre än spännande sallad och därmed perfekt som lunchlåda. Jag har precis satt mig i en som liknar den på bilden nedan, med vissa justeringar.

Mynta, chili, vitlöksmarinerade räkor
Örtbulgur
Sojabönor
Syltad kålrot
Alfa groddar
Slantade morötter
Rostade, saltade pumpakärnor
Avokado
Dressing gjord på japansk soja, sesamolja, pressad citron, olivolja och fisksås

MUMS! Imorgon blir det nog marinerad lax i lådan!