Girlytalk

Kan man backa alla?

Knytblus-uppropet tycker jag är så fint. Vill gråta av finhet när Sara Danius får stöd av en vän på väg ut från Akademien. Och att kvinnor nu jävlar visar vad som är okej eller inte. Makten är vår och nu när vi insett det kan vi ta det hur långt som helst.

Men i samma veva dyker det upp i mina flöden att xxx inte har blivit backad? Är ni rasister? Varför backar ni inte xxx förtjänar inte hon också backning?

Mest troligt förtjänar alla backning. Alltså i att de har rätt i sak och är i behov av stöd. Men alltså jag hinner ju knappt backa mina vänner så som jag skulle vilja? Klart jag i sak håller med om att även xxx:arna har rätt men jag hinner inte. Hinner inte läsa på, sätta mig in insituationen varken känslomässigt eller faktakunskaper och sedan tiden för att bära atribut eller skrika slagord.

Det vikigaste är väl ändå att vi håller varandra om ryggen. Alltså våra närmaste. Att vi ger och tar kärlek där. Även om vi är feminister eller humanister så ör det väl orimligt att vi ska hinna backa alla?

Kommentarer inaktiverade för Kan man backa alla?