Girlytalk

Fuck the rules

Happys inlägg om att ligga efter i livet fick mig att tänka. Jag förstår den känslan. Vi är ju 30+ och det finns så mycket som “alla andra har” ett stort fint hus, flera barn, en karriär, en man, skild… livet ser ganska olika ut just nu. (Det är bara att se på mig, Happy och Natalia som är mer eller mindre jämngamla men lever väldigt olika liv).

Jag tror stenhårt på att människan går igenom samma faser men i olika ordning. Vi funderar på vad vi vill jobba med och kämpar oss dit, vi funderar på vem som är rätt att leva med och kämpar oss dit, vi funderar på om vi vill ha barn och tar beslut osv.

Det finns en ordning som fortfarande ses som rätt. Träffad, dejta, sambo, gifta sig, barn, efter två år barn nummer två…

Även för en planerare som mig så blir inte livet så som tänkt. Jag har skilt mig, Blivit sårad, gjort abort och fått missfall. Det är många vägar som jag hade kunnat ta och inte hamna här. Och jag blir så ledsen på det “normala”. Att kvinnor inte först kan göra karriär (som Happy) utan att känna sig efter. Kanske blir man mamma senare än vänner men det är okej. Det blev så. Allt sker inte simultant.

Blir så less på normer som stressar och hetsar folk. Det känns som om min poäng kanske inte går fram men Happy och alla andra med den känslan (även jag själv) ni är grymma, ni har gjort saker i en annan ordning och det funkar också!

Kommentarer inaktiverade för Fuck the rules