Girlytalk

En dröm som förblir en dröm

Även om jag är för att man försöker uppfylla alla sina drömmar så finns det drömmar som vi aldrig kommer få uppleva av en eller annan orsak. Kanske är det saker som andra påverkar eller som ingen kan påverka, som att få ett barn eller ett visst kön på barnet, träffa kärleken eller träffa en älskad men avliden person en sista gång. Det gör inte drömmen mindre värdefull eller vacker och jag tror att alla bär sådana drömmar, som vi vet eller kanske inte vet kommer förbli just en dröm. Min sådana dröm är att åka till Japan. Alltså först och främst verkar det vara ett otroligt vackert land. Men det är också något mer kulturen som lockar mig. Det känns som om de (i böcker jag läser, skönlitterära böcker) strävar efter en enkelhet som vi helt glömt i vår del av världen. De bor ofta litet och spartanskt och äter enkelt och samtalar istället för att shoppa och ha sig. Sedan känns Tokyo lite som ett äventyr i sig. Allt finns där. Allt blinkar och låter, tänker jag mig. Sådana skillnader på landsbygd och stad. Så lockande. Kanske skulle jag helst av allt vilja bo där ett tag, typ ett halvår. Men som sagt var, det kommer inte hända. Men det hindrar mig inte från att drömma och läsa om Japan. Typ hos Happy som skriver om Japan här, här och ger sina bästa Tokyo-tips här. Natalia har också skrivit om Tokyo Här.

Kommentarer inaktiverade för En dröm som förblir en dröm