Diverse

Privat leasing

När det blev klart att jag kunde hämta ut min Volvo tog jag kontakt med Fiat centret i stan för att förstå vad som krävdes för att återlämna min provatleasade pärla. Jag hade försökt få lite information mailledes medans jag var i Indien men misslyckats, så den här gången försökte jag via telefon. Tjugo minuter senare stod jag helt chockad och utskälld för att jag försökt förstå vad som krävdes i samband med en återlämning. Vad innebar en återlämningsservice, när gjordes det, hur bokades det mm. Jag blev UTSKÄLLD för att jag försökte göra rätt för mig och ingen information hade delats från bilförsäljaren. Jag stod och stirrade på min telefon och gick in i ett jobbmöte lätt skärrad. En halvtimma senare hade jag två missade samtal från en försäljare som bad om ursäkt med ord, men fortfarande med en otrevlig ton.

Jag skulle återkomma under fredagen så skulle han förbereda förslag på servicetider, men han det hade han inte hunnit. Så han lovade att ringa mig i början av veckan därpå. När jag under onsdagen inte hört något från honom mailade jag på nytt och frågade. Den här gången lyckades vi boka in service och återlämning av bilen endag kl11:40 med mig skulle jag ha vinterhjul (hehe sommarhjulen menar du, inget skratt) och bilen skulle vara tvättad på såväl utsida som insida.

Så bar det av, jag kom lite tidigt och tog försäljaren med förvåning. “Jag borde ha fått ett sms” säger han i en rätt otrevlig ton. Jag försökte ta på mig skulden att jag kanske var där på fel dag, men han klagade på systemet tog bilnyckeln och gick för att köra bilen till serviceverkstan. Han bar mig sitta ner, det skulle ta 45 minuter. 1h och 15 minuter senare vågade jag mig bort till honom för att kolla status, han tittar först förvånat och sen argt på mig när jag frågade om han visste status. Innan han konstaterade hur lång tid som gått. Efter ett kort besök i verkstan förmedlar han att det tar 20 minuter till, för de har haft problem med systemen. Så jag meddelade att jag får avboka något möte men sätter mig ner för att vänta.

Så 1h 40 minuter efter ankomst är min bil färdig. Servicekillarna har hittat en stor buckla bak på höger (visade sig vara en liten touch), ett litet stenskott och att motorn läckte glykol – men rapporten var ju inte färdig men det gjorde ju inget jag skulle ju inte lämna tillbaks bilen idag! Ehm jo, det var ju det vi gjort upp mumlade jag. Återlämningsbesiktning och återlämning. “Ja, men hur ska du ta dig härifrån då?” frågar han i otrevlig ton. Jo men jag har ju en bil ståendes här, så att jag kan åka till kontoret svarade jag.

Så nu går det helt plötsligt att maila mig serviceprotokollet och han behöver bara min mail och mitt telefonnummer. Jag åker därifrån med en stark känsla att jag nog suttit där i onödan och hade försäljaren bara bemödat sig med att uppdatera sig på mitt ärende hade jag kunnat lämna bilen och sen åka. För det andra, kommer jag aldrig igen kommer använda mig av den bilfirman. Fy sjutton för dålig service och besk eftersmak!

Nu väntar jag på serviceprotokollet och förväntar mig inget annat än en stor fet nota som grädde på moset. MIn käsnla just nu är att jag helst av allt vill krypa ner under skrivbordet och gråta en skvätt. Jag har en gång för alla fått bekräftat att jag ska inte ha med bilar att göra.