Girlytalk

Boktips: utan personligt ansvar – Lena Andersson

Utan personligt ansvar är fortsättningen på Egenmäktigt förfarande som jag läste i höstas och fortfarande har varmt i minnet. Den här boken tycker jag inte alls är lika bra. För mig känns den krystad. Onödigt konstlad och huvudpersonen driver mig till vansinne med sin velighet och sitt hopp. Slutet dock, jag älskar slutet! Helt klart värt att läsa ut den pga fantastiskt slut!

Helt ärligt så tror jag att jag kan känna igen mig i egenmäktigt förfarande. Relationen som beskrivs där har jag haft. Relationen som handlingen kretsar runt i den här boken har jag inte haft och känner mig ganska oförstående inför om jag ska vara ärlig. Jag har typ alltid varit den som lämnar en relation både fysiskt och mentalt. Även det är ju jobbigt och kräver ju kamp innan men pga det känner jag inte igen mig i Ester i den här boken.

Ändå en bättre bok men en onödig uppföljare. Den finns bland annat här.