livet

Mens efter abort

Bild: metro.co.uk

Nu när Alex bloggat om sin mens så passar jag på att slänga in ett inlägg om min menslycka. Efter flera månader av yucky mens så har nu min normala mens kommit tillbaks. Första gången jag fick mens efter aborten var jag helt förstörd. Jag som aldrig blött speciellt mycket hade plötsligt väldigt kraftig mens och dessutom med massa blodklumpar. Jag fick tillbaks min mens två månader efter aborten och valde att bara använda bindor. Dels för att jag inte är så vann vid tamponger då jag oftast blöder väldigt lite och dels för att jag fortfarande var lite orolig för eventuella infektioner.

De två första menstruationerna efter aborten var värst. Jag fick byta bindor hela tiden. I fem-sex dagar blödde jag. Ingen hade sagt något till mig om ändringar i menstruationen och eftersom jag inte blödde så mycket vid aborten så blev jag  rädd. Jag googlade lite och läste om fler som upplevt samma sak. När andra mensen efter aborten var lika blodig så började acceptera att detta kanske var min nya mens. En flera dagar lång mens med en massa blod. Yuck säger jag bara. Som jag helt plötsligt uppskattade min gamla mens med tre dagars blödningar med lite blod. Jag är inte ett stort fan av mens och tycker det är omständigt och lite äckligt så jag är ganska glad över att jag inte haft längre och jobbigare menstruationer.

Den fjärde månaden fick jag äntligen tillbaks min vanliga mens. Inga klumpar, inte så mycket blod och inte så många dagar. Jag är så glad att min kropp återgick till det men önskar också att någon hade berättat om eventuella ändringar.