Funderingar

Fundersam?

Igår fick jag ett bekymrat sms med information om att min ex-man ligger  på sjukhus. Enligt hans Facebook status har han efter tre veckors influensa blivit inlagd på sjukhuset förlamad sen slutet av januari!

Relationen till min exman är problematisk. Tyvärr. Efter flera års relation gifte vi oss och skilde oss inom ett år. Jag var så besviken på hans tomma löften om hur han skulle fylla vår relation med tid och energi “snart”. Efter skilsmässan lyckades vi ha en stabil relation i ca ett halvår därefter träffade en ny tjej, en kinesiska. Där gick saker och ting åt helvete. Hon började ringa, smsa, hota om att dyka upp vid min port, ställde krav på mig något som jag tyckte var helt utom kontroll och jag klargjorde att jag överhuvudtaget inte ville ha kontakt med henne, jag hade ingen relation till henne! Som ni kanske förstår skyddade han henne och förklarade hennes beteende med att “så var det i hennes kultur”. Där skar det sig mellan oss. Totalt.

Det hindrar mig inte från att bry mig om honom. Vi hade fantastiska år tillsammans, han är i grunden en bra man. Och nu vill jag höra av mig, fråga hur han mår, visa lite omtanke – men sist jag gjorde det blockade han mig från Facebook. Som ni märker är han inte speciellt bra på att hantera separationer… Kan man skicka ett anonymt krya på dig kort?

Hur hade du gjort?!