Diverse

Fotoböcker

Jag har tidigare skrivit en hel del om att jag gärna rensar, jag hjälper till och med mina vänner att rensa inför flyttar och för att få ordning på garderober och liknande. Något som jag däremot vårdar ömt är mina fotoalbum. Sen jag var liten har fotoalbum varit något som varit viktigt för mig. Jag fotar nog mer än de flesta och jag använder mina foton.
Som liten valde jag ut foton och satte in dem i platsfickor, skrev en liten lapp och satte i facket bredvid. Det var mycket bilder från orienteringstävlingar och de killar som var objekt för längtan och långa ögonkast. Lite senare flyttades kamerans fokus till killarna på gymnastiken, i skolan, på fester.

När jag tillrbingade mitt år i USA var scrapbooking som störst och mamman i familjen där jag bodde var ett ännu större foto-fan än jag var och vi fotade, framkallade sen klippte och klistrade vi. Det albumet innehåller stor kreativitet och känns både väldigt amerikanskt och tidsmässigt.

Mitt fotande fortsatte och det tidigt på 2000-talet fick jag min första digitalkamera. Kvaliten på bilderna skulle i dag klassas som usel, men jag fortsatte framkalla och sätta i album. Med åren började fotoalbum komma på tapeten och ett av mina allra första fotoalbum gav jag mamma och pappa i 50-årspresent om ett minne från födelsedagsresan till Thailand för hela familjen.

Jag började göra ett fotoalbum per år till mig och min exman. De ligger nerpackade i plastlådor i förrådet, tillsammans med fotoalbumet från vårt bröllop och vår bröllopsfest, men det årsböcker är något jag fortsatt med. Idag har jag lagt sista handen vid det fotoalbum som summerar 2017. Jag ville göra ett gemensamt album, men det är många aktiviteter där T och barnen inte varit med. Som min resa till Natalia på Island, 60års festen för min mamma, julfirande och Italienresan med Jo. Men det finns också många gemensamma minnen som får plats på de nästan 80 sidorna med foton. Nu ska den framkallas och sen landar den i brevlådan om ett par veckor.

Jag använder Photobox, jag gillar deras layout verktyg och programvara och de levererar kvalitet till ett bra pris – dessutom har de ofta kampanjer och rabatter. Så det går att göra färdigt sin produkt och inte beställa den förrän det kommer ett bra rabatterat erbjudande om man vill vara ekonomisk!