Girlytalk

Vegan? 

Jag läste näringslära för över 10 år sedan. Den var en baskurs på universitetet så den var ganska basic med att beräkna kolonier och vitaminer etc. 

Jag har alltid trott på en balanserad kost. Lite av varje. Tallriksmodellen. Jag är uppväxt med en mamma (och många av hennes vänner) som konstant bantade, Viktväktarna mest. Och under tonåren mådde jag völdigt dåligt av det. 

Nu är det inne att äta vegetariskt eller tom veganskt. Har sett det i mångas mål för 2018 och jag känner att jag kan völdigt lite om det. Jag äter inga baljväxter så för mig är varken vegetarian eller vegan ett alternativ, men mer vegetariskt kan ju vara det. 

Är det så att det är snällare mot miljön att äta veganskt? Jag har hört mycket om att soja-odlingar är väldigt dåligt för miljön tex. Jag tänker också att det måste odlas mer om djuren inte ska “användas” för mat? Vad har man i kaffet istället för mjölk? Hur kan man få i sig allt utan animaliska produkter? 

Det skulle vara så roligt om någon läser med kunskaper kunde dela med sig! Jag vill verkligen lära mig lite mer.