Girlytalk

Min ungdom

När jag är hemma i Stockholm blir der oundvikligen mycket tankar på vad jag gjorde som barn och ung. Allt är ju så bekant men också så annorlunda. Jag och Ika växte upp ett stenkast från varandra och hon frågade mig för så längesedan om hur min uppväxt var så här kommer lite tankar på det ämnet: 

Jag badade ofta mer en kompis i simhallen. Tror det kostade 10 eller 20kr och i kiosken köpte vi sånna där varma chips. Minns skylten “sumpa inte att simma med Sumpan”. Nu har de byggt om simhallen och jag har inte varit där sedan dess. 

På vintern åkte vi skridskor på IP (trodde det hett IB till jag var femton typ… har aldrig varit bra på förkortningar) och efteråt åt vi köttbullsmacka och varm choklad på cafe boulevard. 

Jag var ofta på biblioteket. Jag har alltid älskat att läsa men fick aldrig läsa vad jag ville hemma så då gick jag till bibblan och “tjuvläste” böcker och Kamratposten. 

Åhléns var en affär jag ofta strosade i. Letade efter födelsedagspresenter till kalas eller syskon när de fyllde år. Nu är Åhléns också borta. Ja saker förändras verkligen. 

Det fanns en frisör som hette “tores” och en godisaffär som heter godis depån, det var extra lyxigt när vi köpte godis där. 

Godisaffären låg bredvid clock, där hade de pizza hut-pizza som var min favorit och sedan blev det burger king. Nu ligger det ett McDonalds ganska nära och ett olearys i exakt de lokalerna. 

Det är mycket som förändras men mycket som blir bättre. Den nya gallerian i signalfabriken, ett ställe med jättebra sushi på landsvägen, taco bar finns nu! En ny bokhandel har öppnat i SAKs lokaler. Det finns både lokala butiker och kedjor. 
Vad gjorde du som ung? Är du nostalgiskt lagd? 

Kommentarer inaktiverade för Min ungdom