Girlytalk

Jullista

Älskar när andra bloggare tar fram en lista jag kan sno, älskad listor och skönt att inte behöva tänka så mycket. Denna är från Jennifer som utöver denna listan ofta inspirerar mig med sina inlägg. 

 Hur långt i förväg börjar du planera för julen?

Ganska tidigt. Vi är många som ska komma överens om hur och var julen ska firas. Nu har vi dock en tradition så det är mer detaljer som att laga mat och nör vi ska åka. Det börjar jag fnula på i mitten av november. 


Nämn ett av dina bästa julminnen!

Som vuxen har julen varit ganska jobbig. Jag älskar julen och allt mysigt med matlagning och bakning osv men sedan mina föräldrar skilde sig har det var tufft och förväntningar som inte infrias. 

De bästa jularna har jag spenderat med vänner. Vi spelar spel, äter mat, tränar, spelar tennis, äter mera mat och går runt i pyjamas. Nu har alla barn som inte är bäbisar så nu blir det nog bra drag! 

Resa bort över jul eller stanna hemma?

Jag och V har dealen att har vi långledigt så som över jul så rör vi oss mot mina vänner eller familj för att fira. Hans familj har vi ju i vardagen. Så vi reser bort. Det är lite meckigt med allt som ska fraktas och det kan jag bli så less på! Men det är också skönt att slippa tänka på städning och piffning! 

När och var firade du första gången en jul utomlands?

När man hör den här frågan tänkte jag direkt på utlandsfirande a la Thailand och värme och det har jag aldrig gjort. Däremot har jag firat jul utomlands när jag som barn bodde utomlands och som vuxen hos vänner boende i andra länder, dock bara i Europa så det är ju någon form av vinter överallt. 

Om tid och pengar inte var ett problem – var skulle du då helst fira jul och/eller nyår och med vem?

Jag skulle älska att åka till en paradisö i Västindien och fira jul där. Ser mig sjölv på kritvita stränder, slappandes med en bok och en drink. 

Detta är dock inte alls jag. Jag gillar inte att ligga still. Skulle gärna uppleva en paradisö dock. Kanske bila i USA över jul och nyår. Det är mer jag. Mer rimlig dröm som är min och inte som jag blivit matad med via reklam. 

Nämn en stad eller ett land där du absolut inte skulle vilja spendera din jul?

Någon charterplats. Typ Thailand eller Kanarieöarna. Tänker mig att det är fulla svenskar som är köttbullar och gnäller, det kan jag få hemma 😉 

Om du firar jul utomlands, hur viktiga är traditionerna med till exempel julmat, glögg och julklappar?

När vi firat utomlands med svenskar som så jag gjort tidigare är maten superviktigt, men i min västindiendröm behöver det inte vara svensk julmat. Kanske något godis man kan smuggla med sig. Det är väl just stressen jag vill bort från isf. Inte samma sak men i värme lixom. 

Var och hur firar du jul i år?

I Dalarna med vänner och deras familjer. God mat, snö, pulka, spel och spökvandring. Det är vår melodi. 

Kommentarer inaktiverade för Jullista