Girlytalk

Hållbara julklappstips

Även om jag är äcklad av konsumtion nu så älskar jag att ge julklappar. Jag ska också erkänna att jag tycker om att få dem. Så jag har funderat ut lite saker som jag tycker är lite mer hållbara. 

Det första är matlådor i glas eller metall. Det var ett tag sedan jag slängde alla våra äckliga matlådor i plast och storhandlade nya på Ikea i glas, nu har jag precis kompletterat med dessa i rostfritt stål. Att använda sig av matlådor är billigare än att äta ute, ofta hälsosammare än att äta ute och bra för miljön att minska på matsvinnet. 

Det andra är något kreativt. Jag mår så mycket bättre när jag tar mig tid att använda hönderna till något annat än telefonen och jag vill uppmuntra andra att ta sig den tiden. Till våra vänners barn köpte jag därför Tuschpennor som de kan sudda, jag tänker att det blir lite extra roligt när de går att sudda. Vad du tycker om att göra och vad som är en kreativ julklapp för sig får du ju så klart fundera ut själv. Men att vara kreativ sägs ju reducera stress och skänka glädje. 

Mitt sista julklappstips blir skott. Det är ju väldigt inne med växter just nu och många av dem får ju då och då skott. Ta skott och plantera om dem i någon kruka och ge den sedan vidare. Blommor gör ju luften bättre, är fina att se på och man mår bra av att ta hand om dem. 


Jennifer tipsade om andra hållbara julklappar tidigare i veckan.