Träning,  Vardagen

Juice och migrän

I slutet av förra veckan bestämde jag mig för att hoppa på en juice cleanse denna veckan. Efter litet googlande beställde jag mig för Hjärtat Juiceri. Dricker deras juicer lite då och då så jag visste att jag gillade dom. Dom har olika paket men jag valde  en tre dagars Kickstart. Igår var första dagen. En hel dag med bara juice och galet mycket vatten. Det är 8 juicer (3 olika sorter) man ska få i sig och det rekommenderas 2-3 liter vatten. Jag insåg ganska snabbt att toaletten skulle bli ett poppis ställe under helgen.

Det gick ganska bra till cirka klockan 14. Då blev jag väldigt trött. Var klar det med det jag behövde göra för dagens så jag kunde lyxigt nog sova lite. Redan här låg jag kanske lite efter i mitt juicedrickande. Det är svårare än man tror att dricka väldigt mycket vätska. Jag kände mig lite hungrig men inte tänkte att det nog var mest mentalt för jag kände mig också väldigt mätt. Det är lite knepigt att inte tugga något på en hel dag. Och juicerna är juicer. Inga tjocka krämiga smoothies.

Vid 17 började jag misstänka att migrän var påväg. När klockan var närmare sju så var migränen ett faktum. Vid det laget var det redan så sent men kände ändå att jag ville äta något om inte annat för att migräntabletterna är ganska starka. Jag fick lägga mig vid 10 och tog första tabletterna då. Vakande sedan vid 2 och tog nästa set tabletter.

Nu har jag googlat lite och att jag som har migrän borde ha småbörjat lite. Inte bara hoppat på en heldag bara sådär. Idag får det bli lite mer variation. Tänker mig något veganskt vid lunch. På söndag kanske jag kan göra ett nytt försök med bara juicer. Anledning till att jag vill köra en juice detox var för att det varit så mycket stress, lite sömn och för mycket snacks på sistone. Jag ville bara rensa kroppen. Försöka hitta någon balans. Om de extra kilon jag samlat på mig sedan september när jag inte fick i mig riktig mat utan bara smörgåsar och skyr ramlade av lite så var det en bonus. Vikten var dock inte det primära.  Ni vet, ibland känner man sig bara oren och vill rensa? Så känner jag mig nu. Det har varit för mycket stress, oro, flängandes, oregelbundna måltider.… Nu vill jag ha lite balans. Kanske bara inte ska testa extremer.

Har någon av er testat en juice cleanse och har tips?