Bästa vänner,  livet,  resor,  tips

Vinresa i Toscana

I slutet av september var jag och J på vår årliga Italienresa. I år hade vi tagit sikte på Toscana och köpt billiga flygbiljetter in och ut ut Pisa. 

Efter att ha hämtat ut vår lilla Fiat 500 tog vi sikte på Florens där vi spenderade eftermiddag och tidig kväll. Vi strosade runt, tittade på gamla byggnader, den charmiga staden, kände på atmosfären och shoppade handväskor.

Ponte Vecchio, Florens
På kvällen var vi framme vid hotellet i den lilla byn Volterra där vi bokat boende för hela vistelsen. Fredagen spenderade vi delvis på hästryggen, delvis på en vingård där vi åt trerätterslunch och slutligen utforskande den lilla byn San Gimigiano. 

På hästrygg bland vinrankor
Folkvimmel runt den gamla bybrunnen

Lördagsmorgonen vaknade vi som vanligt tidigt och vi hade bestämt oss för att återbesöka en gammal favorit. Två timmars bilresa senare parlerade vi precis utanför stadsmuren till vinpärlan, Montepulciano. I Montepulciano ligger vinkällarna skyddade innanför stadsmurarna och si kan lätt gå från den ena vinkällaren till nästa. Här besökte vi gamla favoriter och provade på lite nytt. Den här byn kan sina viner och fyra flaskor att lagra fick jag med mig därifrån.

Att lagra 5 respektive 10år!

Efter en mycket trevlig utflykt hamnade vi på en solig terass och avnjöt såväl en fantastisk caffe latte som bubblande prosecco. Sen drog vi på oss middagskläder och drog upp till byn för en äkta italiensk middag med anti-pasti, biff med tryffel olja och en god choklad fondant allt serverat med goda lokala viner.

Volterra är det också en gammal by med stadsmur. Den började byggas lång innan Jesus gick i kortbyxor och är nu en het turistmagnet som omnämnd i True Blood serien. Här finns trånga gränder, mysiga torg, en gammal amfiteater och ett museum för etruskerna. En fin by, men inte favoriten bland de besökta byarna… ska du till EN by, är rådet Montepulciano (för vinet) eller San Gimignano (för de många tornen och dramatiska landskapet).

Volterra