Bonusfamilj,  livet,  vardag

En ny första gång

Det var en kväll vid middagsbordet, T och killarna hade varit och tränat och droppat av Fnatte hos mamma för klippning när en mobiltelefon ringde. Klippningen hade avbrutits eftersom det upptäckts att huvudet kryllade av hårlöss. Jepp, hårlöss!

Genomgången av hår påbörjades och i kalufsen på den äldsta killen hittades fler av de obehagliga kräken, men i den yngstas hårbotten hittades inga vid en första titt. Jag har ALDRIG i hela mitt liv haft löss och har ett hår som är både långt och tjockt, och självklart börjar det klia omedelbart efter en sån nyhet. Dessutom har jag under en period haft klåda i hårbotten och fick nog lite panik av blotta tanken på att det inte var osannolikt att jag hade löss!

Mr T åkte iväg för att köpa behandlingsmedel, den äldsta försvann hem till sin mamma och kvällen ägnades sen åt att läsa in sig på behandlingsinstruktionerna. Luskamma för att hitta EN lus i hårbotten på Tjatte. Det blev bara att gå upp i badrummet och sanera hans hårbotten och därefter min egen. För även om inga löss hittades vid kamning av mitt hår var jag inte beredd att ta risken att vakna upp med en hel luskoloni i håret om ett par dagar.

Samtliga örngott och mössor samlades in för att tvättas och familjen ramlade inte i säng förrän närmre halv elva. Jag kan lova att hårbottnar kommer fortsätta att studeras och eventuellt kommer ett förebyggande spray köpas in för att inte lössen ska känna sig manade att flytta tillbaks.