Girlytalk

“Jag önskar att jag mådde illa” 

I veckan berättade en vän för mig att hon är gravid! Först kände jag bara glädje, jag vet att de försökt ett tag! Vännen berättade att hon var i vecka 7-8 och mådde hur bra som helst. Va skönt, va kul! Ja jag kände faktiskt så. Ni vet ju att jag varit ganska bitter över hur sjuk jag var när jag var gravid så det kändes så skönt att få känna glädje för en vän. 

Sedan sa hon “men jag skulle vilja ha ett bevis på att jag är gravid, jag önskar att jag mådde illa” samt “nu mår jag lite illa, va glad jag blir!” Och jag kan lixom förstå det i teorin. Att man vill ha ömma bröst och känna sparkar på en gång, en graviditet är ju nämligen 1000 år lång och väntan är oändlig. 

När hon började prata om att hon vill må illa så kände jag lite hur det rämnade. Då kan hon ju omöjligt förstått hur dåligt jag mådde? Och hur mycket jag sörjde och fortfarande sörjer min egen hemska graviditet. Inget glow, inget sug att göra något utan bara befinna mig så nära en toalett som möjligt.

Har vi det så himla bra att vi önskar att må dåligt för att få det bekräftat? Jag önskar för allt i världen att jag hade sluppit kräkas i fem månader och allt vad de innebär med sjukhus vistelser och problem med amning sedan. 

Jag tyckte det var lite okänsligt av henne.