Gravidtankar

Samtal & undersökning

Igår när vi kom till sjukhuset fick vi först prata med socialtjänsten. Som mest ville veta att det var mitt beslut och att jag inte blev tvingad till det så större delen av samtalet fick Icey vänta utanför.

Hon gick sedan igenom hur det fungerade och sa att jag skulle få ett piller samma dag och sedan ta fyra piller på söndag. Samt ta smärtstillande. Dock bara Ipren och alvedon. Till slut fick vi fylla i ett formulär och jag kunde inte riktigt smälta de står bokstäver högst upp som läste “ABORTION”. Modern fick fylla i en del och fadern en annan. Då brast det.

En timma senare fick vi träffa en läkare som förklarade att jag inte kunde få första tabletten förrän lördag (idag). För om något gick fel ville de ha en plats till mig och det var full under helgen. Jag fick även göra ett blodprov så de hade min bildtyp i fall något skulle gå fel. Därefter fick jag lägga mig på den underbara gynstolen. Det konstaterades att jag var gravid och cirka i vecka 6. Hon frågade om jag verkligen ville göra det här eftersom jag flyger hem på onsdag och ska ta sista tabletterna på måndag. Jag sa ja.

Till slut fick vi träffa en sjuksköterska som gick inom allt med oss ytligare än gång. Och nu har jag precis varit på sjukhuset för att få tabletten som avslutar graviditet. Bröt ihop igen. Båda av oss. I mångt och mycket tror jag Icey tycker detta är jobbigare än vad jag tycker det är. Jag har nog stängt av det känslomässiga och försöker förbereda mig mentalt för måndag när jag ska ta tabletterna som ska stötta ut graviditeten. Tills dess håller vi oss upptagna för att inte tänka på aborten.