Gravidtankar

Abort

Idag kl 13:00 har vi tid för abort. Först har vi en timma med socialtjänsten för att prata om det. De tar även ett beslut på om vi får eller inte men i teorin så säger de inte nej. Kl 14:00 är det sedan dags för själva aborten. Att säga att vi båda är helt säkra vore att ljuga men vi tror att detta är det bästa beslutet. Vi tycker både det är väldigt svårt och såklart även ledsamt, väldigt ledsamt. Jag hade fram tills idag slutat tänka på att det är sorgligt och istället vara mer orolig för själva aborten. Men idag är det rörigt bland tankar och känslor.

Jag ogillar blod så jag tror mig veta att detta kommer bli tufft både mentalt och fysiskt. Det blir inte bättre av att jag vet att det här eventuellt kostar oss 9000kr, som vi kanske får tillbaks men kanske inte. Vi har ändå valt att göra det här i Reykjavik så att Icey kan vara med mig och för att vi nu varit inställda på det och jag tror inte vi kan vänta två veckor till.

Vi har såklart pratat igenom detta så väldigt mycket. Det finns inte en anledning till varför vi väljer abort. Det finns inte heller nödvändigtvis starkare eller bättre argument för abort. Ska jag vara ärliga så är väl alla argument för abort dåliga. Och går vi igenom med det så är det absolut sista gången. Och går vi inte igenom med det så är det okej, då löser vi det. Jag tänker på allt jag läst om abort och hur det ofta står tillsammans oönskad graviditet. Det är den inte, den är inte oönskad men inte heller önskad.

Idag är jag både ledsen, osäker och förvirrad. Arg är jag också. Arg för att vi inte skyddade oss. Naiv kanske jag också är som inte trodde det skulle gå på första försöket. Vi gjorde fel helt enkelt. Efter det är det svårt att göra rätt.