Girlytalk

Läsdepression

I sommar har jag läst mycket. Jag har hunnat mig tid med böcker, gu va jag älskar böcker. vad de gör med mig och mitt vålmående är helt otroligt. Men ofta efter en intensiv period av läsning så hamnar jag i en depression när det kommer till böcker. Jag kan lixom inte hitta en bra bok att läsa. Påbörjar och avslutar böcker som inte alls träffar mig. Har köpt en bok men lovat att jag ska spara den till New York flyget. Det är en sån där lättsam glad bok sådana jag kanske kan läsa trots att jag kommer ha 11 kg sovande bäbis i famnen.

Så jag började på en deckare. Men kände direkt att den är dålig, eller inte alls så som jag vill ha deckar, det var lixom en komedi-deckare och om jag ska läsa deckare då vill jag att de ska vara riktigt spännande.  Den här!

Och sedan började jag på den här boken som stått i min bokhylla så länge men fastnade inte. Tidigare hade jag som princip att jag alltid skulle läsa ut en bok som jag köpt men nu är jag för gammal för det, min tid för läsning är mer begränsad så jag måste sålla. Slänga de böcker som inte känns bra, eller jag ger dem till svenska kyrkan så att andra svenskar kan läsa dem. (om de är på svenska dvs men just nu så föredrar jag att läsa på svenska så att jag håller språket levande.

Så… har ni några bra tips på fängslande böcker så tar jag tacksamt emot tips. Övrig gengre är inte så viktig.